ارایه ماست کوزه ای و دوغ محلی در رستوران نح

dough-kefir4

 

ماست کوزه ای ،دوغ محلی از جمله سوپرایزهای رستوران نح برای روزهای گرم و دل انگیز تابستان که مشتریان می توانند  در کنار غذاهای  خوشمزه این رستوران با طعم عالی اش تجربه نمایند.

مواد لازم برای ماست کوزه ای:

شیرمحلی : ۱/۵ کیلو

ماست محلی : ۳ تا قاشق غذاخوری (حتما باید ماست محلی استفاده کنید و از ماست پاستوریزه ای نباشد)

طرز تهیه ماست کوزه ای :

ابتدا یک ظرف مناسب انتخاب می کنیم و شیر را در آن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم من داخل شیر یک ملاقه استیل گذاشتم تا شیر سرریز نشود چون ملاقه سنگین است و باعث می شود که شیر کف نکند و سرریز نشود تا زمانی که شیر روی حرارت است ملاقه داخل شیر باشد و زود به زود شیر را به هم می زنیم تقریباً یک ساعت طول می کشد مواظب باشید شیر نسوزد و رنگش عوض نشود .

و بعد شیر را داغ داغ داخل کوزه ای که خشکه می ریزیم و می گذاریم تا شیر کمی سرد شود یعنی اگر انگشت خود را در کوزه بردید نسوزد.برای درست کردن ماست ، شیر نه خیلی ملایم و نه خیلی داغ باشد و بعد یک جای مناسب انتخاب می کنیم یعنی جایی که هوای اتاق گرم باشد یا داخل آشپزخانه (کنار بخاری یا شوفاژ) و یک پارچه کلفت پهن می کنیم و کوزه شیر را داخل آن پارچه می گذاریم و دور کوزه را می پیچانیم

و بعد ماست را داخل آن می ریزیم و دو تا ۳ بار هم می زنیم و بعد می گذاریم شیر تبدیل به ماست شود . در این مدت زمان نباید کوزه شیر را تکان یا حرکت دهید چون ماست خراب می شود و بریده بریده می شود و تقریبا ۴ ساعت طول می کشدو یک پارچه نخی سفید و تمیز روی ماست قرار می دهیم

آن را در یخچال می گذاریم تا سرد شود و ماست بهتر شود و هر یک ساعت به یک ساعت پارچه را برمی داریم و آن را خوب فشار می دهیم و آبی که از آن بیرون آمد را می ریزیم و دوباره پارچه را روی ماست می گذاریم تقریباً ۴ تا ۵ ساعت آن را در یخچال می گذاریم هر چه بیشتر بماند کیفیت آن بهتر می شود .

واقعا یک ماست خوب و خوشمزه و خوش طعم می شود

 

نکته :

۱ . شیری را که برای ماست زدن می خواهید استفاده کنید حتما محلی باشد .

۲ . در صورت نداشتن کوزه می توانید از شیشه یا ظرف لعابی و یا حتی گَمِچ استفاده کنید اگر شمالی هستید حتما به شما توصیه می کنم از این کوزه های گِلی برای خودتان بگیرد و اگر در جاهای دیگر ایران زندگی می کنید اگر شمال تشریف آوردید از این کوزه ها که در بازار قدیمی رامسر فراوان دیده می شود تهیه کنید و برای خودتان ماست کوزه ای درست کنید و لذت ببرید .

۳ . حتما بعد از مصرف ماست کوزه را خوب بشوئید و خشک کنید تا داخل کوزه کپک نزند .

رستوران نح- ماست کوزه ای

در مورد طرز تهیه دوغ گازدار محلی بایستی توضیحات مختصری می دهیم

اول از همه باید ماست مناسبی انتخاب کنید. یعنی ماستی که یک دست و ترش باشد (اگر ترش نیست ماست را در ظرف سر بسته و به مدت ۳ روز در یخچال نگهداری میکنیم) سپس ماست را آنقدر هم میزنیم تا کاملا براق شود

آنگاه دو برابر ماست موجود آب به آن اضافه میکنیم و میزان نمک هم به دلخواه خواهد بود.
حال برای گازدار شدن دوغ کافیست دو حبه قند به آن اضافه کنیم
سپس دوغ را به مدت ۱۰ دقیقه در ظرف سربسته ای (کاملا بسته و محکم) خوب هم میزنیم و بعد ظرف حاوی دوغ را در هوای آزاد به مدت یک هفته نگهداری میکنیم.
اکنون دوغ ما به همراه چند تکه یخ آماده میل کردن است.
هرگز بیش از حد از قند برای گازدار کردن دوغ استفاده نکنید.




X